Ik zit nog een beetje in de paassferen en dan is het lastig om een specifiek onderwerp voor mijn tweewekelijkse column te kiezen. Juist vanwege de pauselijke zegen Urbi et Orbi wil ik ook niet direct de kachel aanmaken met de lokale autoriteiten of twijfelachtige randfiguren kapittelen. Dus iets luchtigs of frivools ligt deze keer wat meer voor de hand. Dit jaar mocht ik op paaszaterdag verjaren en heb dat met een klein en leuk gezelschap gevierd in The Bourbon Room aan de Jan Oldenburglaan in Bergen. Overdag kreeg ik via mijn Facebook-vrienden, Twitter-genoten, LinkedIn-relaties en diverse groepsapps zo’n 200 felicitaties te verwerken. Helemaal leuk. Over The Bourbon Room gesproken en geschreven; deze eetgelegenheid kan ik jullie echt van harte aanbevelen. Prachtige gerechten, TOP-wijnen van De Gouden Ton en uitstekende bediening. Oké, tot hier en niet verder, want anders wordt het daar door mijn warme aanbevelingen veel te druk. Laten we het vooral exclusief en Bergens houden. 
Mijn geboortedatum is dus 15 april en ik vond het altijd leuk om twee oude schoolvriendjes vijf dagen later te confronteren met hun geboortedag, namelijk 20 april. Op deze dag is in 1889 de beruchte Duitse dictator Adolf Hitler geboren. Ik kon altijd vol trots zeggen, voor wat het waard was, dat ik van dezelfde datum was als Leonardo da Vinci (1452). Maar afgelopen zaterdag werd ik pijnlijk getroffen door de mededeling dat de founding father van Noord Korea, Kim Il-sung ook van de 15e april is. Deze zogenaamde Eeuwige President van de Democratische Volksrepubliek Korea zag in 1912 het levenslicht en heeft de basis gelegd voor het huidige dictatoriale schrikbewind. Zijn kleinzoon, de 34 jarige Kim Jong-Un, mag nu als De Briljante Kameraad en De Geweldige Leider de constitutionele Noord-Koreaanse terreurorganisatie aanvoeren. En die 15e april van zijn opa is behoorlijk gevierd daar bij die Koreaanse engerdjes. Compleet met militaire parades, propagandistische volksliederen, raketlanceringen, gezwollen oorlogsretoriek en het dreigen met kernproeven. Nee, mijn geboortedag is sinds afgelopen zaterdag niet echt meer een dag om anderen fijntjes attenderen op hun twijfelachtige datumgenoten. Eerste Paasdag met de familie gezeten én gegeten in grand café Maz in Bergen aan Zee en op Tweede Paasdag samen met mijn eega 12 kilometer gewandeld door het PWN-gebied. Wat mij wel verbaast is dat je in dat beschermde natuurgebied alleen met een kort-aangelijnde-hond mag wandelen, maar dat mountainbikers daar ongestoord en luidruchtig buiten de paden kunnen rijden zonder dat je er een koddebeier tegenkomt die de fietsende lawaaischoppers aanspreekt op hun ergerlijke gedrag. Bij thuiskomst uit onze duinen en bossen nog even de Flessenpost van Bergen over mijn netvlies laten rollen en vastgesteld dat de Eeuwigelaan weer het slachtoffer dreigt te worden van ambities en de vooruitgang. Vanwege de vrolijke paasgedachten daar wel wat van vinden maar nog even niet over beginnen. Voorlopig, de komende jaren dus, gaat daar waarschijnlijk eerst de Raad van State wat van vinden en liggen de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al weer ver achter ons.