Ik ben deze week lid geworden van The Beefcakes. Het kon ook niet anders. Echt, het moest een keer gebeuren. Ik kon het mijzelf niet langer weigeren. Nu zult u zich natuurlijk afvragen: wat zijn The Beefcakes of wat is een Beefcake? Wacht ff met googlen, ik ga het u zo duiden.

Vorig weekend werd ik geattendeerd op een filmpje bij Van Zuks Dus, het grappige en soms wat satirische kolderprogramma van RTV Noord-Holland. In de regel wordt daar de mindergemiddelde Noord-Hollander geportretteerd, maar deze keer was de razende reporter en beeldhouwer Rob Cerneüs verdwaald op Golfbaan Sluispolder tussen Alkmaar en Bergen. Het ging over kunst en of dat wel wat was voor op een golfbaan. Zo’n item uit de buurt vind ik altijd leuk omdat de kans groot is dat je er bekenden in ziet. En ja hoor, alras liep golfmanager Renate door het beeld en niet veel later kwamen er een paar van die zogenaamde ‘golf gilfs’ aan het woord. Een groepje goed geconserveerde doktersvrouwen uit ons dorp Bergen.

Ik ken een paar van die kakkertjes van Second Love. U weet wel, die website waar je alleen lid van mag worden als je gelukkig getrouwd bent, maar voor daarnaast zin hebt in een Azaronnetje om die ’eeuwige’ jeuk te lenigen. Moet kunnen toch?

Maar goed, een van die kekke wijfies vond die kunst op de golfbaan dus helemaal niets. Mag ze vinden, maar de manier waarop ze het zei vond ik helemaal TOP. Ik denk dat heel Noord-Holland TT-pagina 888 nodig had om te kunnen verstaan wat ze zei, maar ik was in een slag om en totaal verliefd. Verliefd op golf en stapelgek op dat elitaire golfsfeertje. Daar houd ik nou van. Dat is zo OSM (Ons Soort Mensen) en de enige medemens met een kleurtje die daar rondloopt is er caddy of maait ‘the fairway en the green’. Nog dezelfde middag meldde ik mij bij de club voor een lidmaatschap en een introductie. Clubmanager Renate adviseerde mij een driepuntenlijstje. Op nummer één stond: logopedie. Als ik überhaupt aan een golf-inburgerings-programma zou willen deelnemen was een rollende R en praten met een ‘hot potato’ in de keel een ‘must have’. Via een vrindje gaat kaakchirurg Ignaz mijn onderkaak fixeren waardoor óók ik alleen nog maar met ‘ündertietteling ‘ ben te verstaan.
Mijn tweede ‘TO DO DING’ werd het een NAG- traininkje. NAG staat voor: norm afwijkend gedrag. Als je niets bent en je verbeeldt je niets dan ben je twee keer niets…! Dus met die NAG-training leer je horkerig gedrag en hoe je het bedienend personeel van de golfbaan het beste kunt schofferen en beledigen. Geestig toch?

Als derde op het lijstje stond een aanmelding bij een dinsdagmiddaggolfje-clubje. Renate adviseerde mij een gearriveerd groepje mannen die getrouwd zijn of waren met vooraanstaande vrouwelijke advocaten. Van die Burberry Bitches. Strak en elegant in het Chanel-pakje maar wel met een bek als bijl. I LOVE IT en nu ben ik een geballoteerd lid van The Beefcakes (de spierbundels). Lullig dat er een ledenstop is geproclameerd.

Robbert- Jan-Willem van de Pas, gølfbal.