Nou, daar zijn ze dan hoor. De strak-geoliede afdeling van de politieke beweging 50 PLUS. De club van Jan Nagel (VARA en PvdA) en gekke Henkie Krol heeft in onze gemeente maar liefst 20 leden en inmiddels zijn daarvan drie bereid om zich te kandideren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Wow! Woensdag 21 maart 2018 willen de 50-Plussers de Bergense raadszaal gaan veroveren. Voorlopig nog maar met maximaal drie zetels, maar dat kan natuurlijk nog veranderen. Ze hebben immers nog vijf maanden te gaan om de lijst op te leuken tot de helft plus één. Hoewel, 5 februari 2018 is de Dag van de Kandidaatstelling; het wordt nog even stevig aanpoten voor de krasse knarren.

Trojka
De lokale Trojka van 50PLUS bestaat uit de leden Onno van Ulzen (1955) uit Egmond, Bob Smith en Adria de Wilde wonen in Schoorl. Van Ulzen is een politieke scharrelaar. Hij komt uit de kringen van GROEN LINKS en heeft voor die partij in de Staten van Noord-Holland gezeten. Zijn carrière is daar in 2015 niet doorgezet dus Onno moest zijn politieke heil ergens anders gaan zoeken.
Bij de laatste verkiezingen kreeg 50PLUS maar liefst 630 (!) van 21.000 in Bergen uitgebrachte stemmen. Dat is 3% en terwijl ons dorp maar liefst zo’n 16.300 vijftigplussers kent. Dat is dus wel een grote grijze vijver waarin je wilt vissen. Dit is in potentie de machtige politieke achterban die de kakelverse 50PLUS-club een absolute meerderheid kan gaan bezorgen.

ISIS Centrum
Dus maar eens bekijken wat voor politiek zwaargewicht Adria de Wilde is. Adria kennen we van de landelijke Partij voor Gerechtigheid. Daar was zij vicepresident. De club is inmiddels failliet verklaard. Dus ja, dan hop je snel over naar zo’n doelgroep-beweging.
Naast haar politieke ambities is Adria de Wilde de baas van het ISIS Centrum in Schoorl. Een toch wel verrassende naam voor een spiritueel praatgroepje en het doet mij eerder denken aan een ondergrondse politieke beweging. Toch niet helemaal. Adria is namelijk hogepriesteres bij WICCA. Dat is geen religie maar een traditie binnen de Moderne Hekserij (Oeps !!!). Wicca heeft als doel om mensen in harmonie te brengen met de krachten van de kosmos en de natuur. Adria de Wilde helpt bekeerlingen een Verlicht Pad te vinden in de wereld van de Antroposofische Kosmos. Zoals Adria zelf zegt: “De weg van de Wicca, is een pad van magie en liefde, het is de beroering van de diepten van de ziel, het samen delen in de mysteriën van de natuur en het samen zijn met de oude Goden.”
Thank God, its Friday.

Reiki Master
Holy cow, dit lijkt op een 50 Plus Zweefteven Beweging. Dit worden straks wierook- en Reiki-sessies in de nieuwe gemeenteraad. Want Adria doet als ‘ niet-solitaire heks’ ook aan Egyptian Healing en is Reiki Master in de hoogste graad.
Bob Smith lijkt een politieke nieuwkomer. Als je Bob googled vind je alleen een detacheringsbedrijf en wat hardloopresultaten. Vooralsnog verdient hij als grijzende ondernemer het voordeel van de twijfel. We zullen het snel genoeg merken of Bobby ook over water denkt te kunnen lopen of ‘s nachts in een weerwolf verandert.
Kortom of het straks allemaal beter wordt in de nieuwe gemeenteraad? Het wordt wél leuker, zeker voor stukkiesschrijvers zoals ik.

Rob van de Pas